Історія успіху члена Керівної Ради СКУЮ Валентини Якименко

В продовження «INSPIRING WOMEN» історія успіху члена Керівної Ради Світового конгресу українських юристів ВАЛЕНТИНИ ЯКИМЕНКО.

За знаком зодіаку Валентина Онисимівна – Діва.

Представницям цього знаку притаманні такі якості як доброта, помірність і самостійність. Діві важливо наблизитися до досконалості у всіх життєвих сферах: зовнішність, здоров’я, відносини і кар’єра.

Життєрадісність, працелюбність і пильність присутні не тільки в підготовці, але і залишаються на високому рівні при завершенні завдань.

Також, представницям цього знаку характерні — спостережливість, гармонійність та романтизм.

Валентина Онисимівна народилася на Київщині.

З 1977 року по 1981 рік навчалась в Харківському юридичному інституті                             ім. Ф.Е. Дзержинського за спеціальністю «Правознавство».

З 1981 року по 2001 рік – завідувачка Першої Київської державної нотаріальної контори.

З 2001 року по даний час – приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу.

Має публікації в періодичних виданнях з питань посвідчення договорів відчуження  нерухомого майна, договорів застави, позики, спадкування за законом та заповітом, створення єдиних комп’ютерних реєстрів у нотаріаті.

Член робочої групи з підготовки проекту Закону України «Про нотаріат» (1993 р.).

Перший віцепрезидент Української нотаріальної палати (1993-2005р.), член Координаційної ради Міжнародної спілки юристів (1993-2006 р.), член Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України (1994–2015 р.), член ревізійної комісії Спілки юристів України (1993 р. по даний час).

Валентина Онисимівна є заслуженим юристом України.

Має відзнаки Міністерства юстиції України та Нотаріальної палати України.

Лауреат третього Всеукраїнського конкурсу на краще професійне досягнення «Юрист року» (2002 р.) у номінації «Нотаріус».У 2008 році нагороджена знаком ордена «Свята Анна» ІV ступеня. У 2009 році нагороджена знаком Почесною відзнакою «Трудова слава». Член ВГО «Академія Нотаріату України» (2008 р.). Заступник голови Інспекції з питань професійної відповідальності нотаріусів Нотаріальної палати України (2013 р.).

Важливо зазначити, що сьогодні для професії нотаріуса, важливими є такі риси: мудрість і терпіння. Часом тільки мудре і зважене поводження нотаріуса, його справедливі поради допомагають прийти до згоди й уникнути суперечки.

Валентина Онисимівна завжди є відповідальною, уважною, сумлінною, інтелігентною та чарівною жінкою.

Світовий конгрес українських юристів пишається, що такі красиві, ініціативні, високопрофесійні жінки є членами Керівної Ради СКУЮ